3D visualisatie sociale vaardigheidstraining voor politieagenten.

De laatste maanden van mijn studie heb ik stage gelopen bij T-Xchange in Enschede.

T-Xchange houdt zich bezig met het ontwikkelen van serious games. T-Xchange is bezig met het project Sociaal intelligente AGENTS in een serious gaming omgeving. Deze game heeft als doel het leren herkennen van emoties in andere mensen. Het spel is bedoeld voor het trainen van politieagenten als sociale vaardigheidstraining. Vanuit T-Xchange hebben mijn mede stagiair Bryan en ik de opdracht gekregen voor het maken van een 3D visualisatie van deze serious gaming omgeving.

Mijn deel van de opdracht bestond uit:

  • Het ontwikkelen van verschillende geriggede, getextureerde en geanimeerde 3D karakters.
  • Het maken van verschillende attributen voor het spel zoals een omgeving voor de karakters.
  • Onderzoek naar mogelijke workflows en de beste keuze voor het toevoegen van extra karakters aan het spel uitwerken in een workflowdocument.

Alle informatie over mijn afstudeerproject is te vinden in mijn scriptie: Scriptie_LierinMeerlo

Tijdens deze stage heb ik gekeken naar verscheidene programma’s voor het opnemen van animatie’s, voornamelijk Motion Capture met de Kinect, de PrimeSense en het Motion Capture Suit. Ik heb leren animeren in Maya door gebruik te maken van Blend Shapes en het maken en kopiëren van animaties.

Faceshift & PrimeSense: http://youtu.be/gCdPc-UEB7M

Kinect & ipiMocap: http://youtu.be/O8HpuDAcD0E

Resultaat in het kort blend shapes en animaties:  http://youtu.be/F0duCn5wdME

Er zijn drie karakters gerealiseerd zoals je kunt zien hieronder.

Voor een verdieping in modelleren heb ik gekeken naar de anatomie. Het model is gebaseerd op een hoofdpersonage uit een zelfverzonnen verhaal uit een andere verdieping. Ik heb hier veel geleerd over topologie en hair in maya voor de wenkbrauwen en kapsel.

Een van de opdrachten van mijn studie was het maken van een educatief spel in een groep. Dit spel moet gaan over een reis door de tijd. Mijn level gaat over de middeleeuwen. Het kasteel wordt aangevallen en het is jouw verantwoordelijkheid om 3 grondstoffen te verzamelen voordat de poort sluit. Hieronder is de scene terug te vinden gemaakt in Maya en Unity.

Never forget your starting point