Dag 11: Food, food en cocktails!

Goed uitgerust door het enorme bed konden we weer vroeg op pad voor ontbijt buiten de deur. Sairey was ook al wakker en de reden was het begin van het Football seizoen. Omdat er een aantal uur verschil zit tussen het westen en oosten van Amerika, komen de eerste wedstrijden in San Diego al om 10.00 uur op de televisie. Football leeft zo in Californië dat de Amerikanen dan al in de cafés te vinden zijn en ook de eerste alcoholische versnaperingen nuttigen.

Een goed excuus om een keer een Mimosa te proberen, die ook nog eens goedkoper zijn op Football Sundays. Daarbij nam ik een bord met friet met van alles eroverheen, sour cream, avocado, salsa, jus, radijs, kaas, ui en biefstuk. Vanaf het terras op Pacific Beach keken we uit  over de oceaan en om ons heen allemaal juichende Amerikanen kijkend naar tientallen televisie schermen, een vliegende start van een nieuwe dag.

Aan een winkeldame gevraagd of lopen maar het volgende strand een optie was, ze zei dat we beter met de auto konden gaan omdat het toch wel erg ver was. Eigenwijs als we zijn toch besloten te gaan lopen. Lopend door de ijskoude branding genietend van de vogels en zoenende mensen waren we binnen een kwartier op het volgende strand. Sairey vertelde ons later dat de mensen in San Diego erg lui zijn en al snel voor het gemak gaan.

Op Mission Beach hebben we in wat winkeltjes rond gekeken en allebei een nieuwe zonnebril gekocht voor 12 dollar totaal, helemaal blij. Daarna even in de arcade hal gekeken in Belmont park en vervolgens een Uber richting Balboa park genomen (Balboa park is het central park van San Diego). De Uber driver had zijn GPS ingesteld op boyband stem en die zong al zijn aanwijzingen, hilarisch.

Balboa park is erg groot en er is veel te doen. Je hebt verschillende musea, café’s, rozentuinen, ook de

San Diego zoo en botanische tuinen. Hier kan je dagen zoet zijn zolang je je niet te veel stoort aan de onbeschofte Chinezen die je natuurlijk vindt bij elke toeristische trekpleister. Na een paar uur genieten van de bijzondere architectuur omringd door natuur, zijn we terug gegaan naar Mission Beach voor fish taco’s. Het café genaamd Sandbar claimt de beste fish taco’s van San Diego te hebben, dus het proberen waard. Ze waren inderdaad erg lekker, vooral in combinatie met een koud drankje en een paar honderd tv’s met American Football.

Thuisgekomen bij het appartement werden we verwelkomd door onze geweldige host Sairey en haar vriendin Amy met cocktails. Lekker gedronken, gekletst en een van de vreemdste tv shows ooit gekeken over een soort vampier zombies (is Amy blijkbaar groot fan van, wij drie wat minder). Daarna gesloopt het bed ingedoken.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.