Dag 13: Enge verhalen

Dinsdag de 13e al weer tijd om San Diego vaarwel te zeggen en de campervan op te halen. Koffers weer ingepakt en met de Greyhound bus terug naar LA. Buiten een onbeschofte bellende man om die steeds vieze blikken naar mij wierp, was het een aangename rit. Onderweg begon het zelfs wat te regenen en dat had het al meer dan 6 maand niet gedaan. Vanaf het busstation naar Escape Campervans om de auto te halen.

Je zou denken dat als je 4 maand van te voren boekt, je de camper zo mee kan nemen, niets is minder waar. Bijna 3 uur gewacht op onze camper. Toen we hem kregen waren we helemaal blij, ondanks dat we nu midden in het spitsuur moesten reizen.

Door het drukke verkeer bijna 6 uur onderweg geweest richting Santa Barbara, om vervolgens terug te rijden naar Ventura voor een Walmart. Ons is namelijk verteld dat je daar gratis mag staan met de camper om te slapen als je daar vriendelijk om vraagt. Bij Walmart aangekomen krijgen we inderdaad toestemming om te slapen op de parkeerplaats. Na de Walmart grondig verkend te hebben terug naar de Campervan om erachter te komen dat een van de zijdeuren niet op slot wil. Meteen de hulplijn van Escape Campervans gebeld, die konden ons echter morgen pas weer helpen want iedereen was al naar huis. Het advies was om met de deur dicht tegen een boom of muur te parkeren, heel geruststellend……niet….

Niets aan te doen nu, daarom dicht tegen een boom geparkeerd gaan slapen.

Om half 3 ‘s nachts schrikken we wakker van geklop op onze camper. Een terrein bewaker vertelt ons dat we hier niet mogen staan en moeten vertrekken. Ehh ja… en wat doe je dan?  Gelukkig wist de bewaker een goede andere parkeerplaats en heeft zelfs een kaart getekend voor ons, heel aardig. Hij vertelde dat er veel drugsverslaafden zijn die op parkeerplaatsen verblijven en slapen als ze niet worden weg gestuurd. Deze mensen zorgen voor veel overlast en verpesten het helaas voor de toeristen die alleen willen overnachten. Op de nieuwe locatie voelden we ons helaas een stuk minder veilig met geen andere auto in zicht. Toch maar weer gaan slapen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.