Dag 2: Het prachtige central Park

Na een brakke nacht waren we aardig vroeg wakker in onze kleine kamer. Ons appartement in Harlem, New York bestaat uit een kamer van 8m2, een smerige badkamer, 2 kamers waar we niet in mogen komen, een kleine keuken en een woonkamer zonder licht. In de buurt bevinden zich een aantal mini supermarkten en eetgelegenheden. De metro is vlakbij, wat een super handige, snelle en goedkope manier van vervoer blijkt te zijn.

Toch besluiten we vanaf ons Appartement te lopen naar Central Park, zodat we wat meer van New York kunnen zien dan alleen de highlights. Eerste stop, ontbijt bij Dunkin’ Donuts. Oké, ze hebben daar best goede koffie, veel beter dan bij de Starbucks als je het mij vraagt. Mijn Machiatto met karamel is een van de beste die ik ooit heb gehad. We nemen twee croissants met bacon kip en ei en vervolgen onze weg downtown. De wandeltocht naar Central Park bleek toch iets langer dan we dachten, maar was de moeite waard. Geweldig om al die rare winkeltjes, gebouwen en mensen te bekijken.
Central Park is erg indrukwekkend opeens een groot meer midden tussen de gebouwen. Overal groen en mensen die aan het recreëren zijn. We hebben onze Dunkin’ Donuts croissants op een bankje opgegeten omringd door eenden en schildpadden in het water. Daarna zijn we verder het park ingelopen, om het water heen het ‘bos’ in.

Het lijkt net of je midden in een groot nationaal park zit, was het niet voor de auto geluiden die je zelfs vanuit het midden van Central Park om je heen hoort. We zijn een aantal eekhoorns tegen gekomen en een paar klein watervalletjes en tunnels. Op een gegeven moment zagen we een grote open vlakte waar veel licht vandaan kwam. Daar bleek het grote meer te zijn wat zich in Central Park bevind. Een prachtig tafereel van natuur omringd door beschaving. We hebben natuurlijk de nodige foto’s genomen.
Een week voor onze trip naar Amerika heb ik prachtige wandelschoenen gekocht. Natuurlijk heb ik deze niet aangedaan maar gekozen voor mijn All Stars, grote fout. Na de eerste 4 uur wandelen begonnen mijn voeten toch aardig te kloppen en besloten we even een pauze te nemen bij een restaurantje midden in Central Park. Het logische gevolg is dat je 6 dollar betaald voor een taartje ter grote van je handpalm. Gelukkig had de plek WiFi (want bij ons appartement kan ik douchen, mijn make-up en haar doen voordat de pagina heeft geladen) en kon ik wat kletsen met het thuisfront en Roos in Griekenland.

We hebben onze weg vervolgd door Central Park naar Strawberry Fields een eerbetoon aan John Lennon. Wat wel duidelijk was aan alle souvenir kraampjes en muzikanten. Vervolgens doorgelopen naar een mini kasteel wat uitkeek over een meertje met een explosie aan schildpadden. In Nederland spoelen we goudvissen door de wc, in New York zijn het schildpadden en ze belanden allemaal in Central Park. Hoe groter ze worden hoe lelijker ze zijn trouwens.
Het boothuis hebben we ook nog bekeken helaas had het water daar last van algen. Natuurlijk hebben we een wens gedaan in de fontein en hebben we staan luisteren naar een acapella groep die onder de brug stond te zingen voor de mooie klanken. We

hebben onze weg vervolgd over het grote pad met de bankjes, waar verscheidene kunstenaars waren te vinden met prachtige schilderijen en tekeningen. We hebben even overwogen om er eentje te kopen, maar bedachten dat we beter zelf iets konden maken.
Het einde van Central Park kwam in zicht, ondertussen zijn we moe en hongerig. Wat doet de toerist die moe is en honger heeft? Juist, die gaat naar McDonalds. Je vindt in New York bijna in elke straat wel McDonalds, wederom met waardeloze WiFi. Daarna nog een paar uur tussen de wolkenkrabbers gelopen op zoek naar een kaart en op zoek naar Times Square.

Er is dus geen enkele, maar dan ook geen enkele toeristenwinkel in New York en daar zijn er veel van, die een grote kaart verkoopt van New York. Een gat in de markt mensen begin een kaarten kraam. Maar uiteindelijk vonden we Time Square wel. Zelfs overdag is Times Square net een disco en super druk! Wil je een paar meter naar links, dan moet je er eerst 4 naar voren en een paar naar rechts. Je wordt alle kanten opgeduwd door de mensen massa.

Na een paar minuten hebben we de metro gepakt naar ons appartement om even op te

frissen. Toen we daarna weer terug kwamen was het al donker en konden we Times Square in volle glorie aanschouwen. Daarna met lege maag richting Hell’s Kitchen gegaan om voedsel te scoren. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op een leuke restaurant met tv’s op sportzenders. Daar hebben we een geweldig lekkere pizza gegeten, een van de beste die ik ooit heb gehad en wat alcoholische versnaperingen, wat blijkbaar ook weer idioot duur is in New York. Totaal gesloopt, maar voldaan zijn we wederom terug gegaan naar ons appartement.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.