Dag 3: Paying for Liberty

Zoals bij elke doorsnee toerist staat ook bij ons de Statue of Liberty op het lijstje.

Natuurlijk willen we als cheap-ass Nederlanders daar niet voor

betalen en zijn daarom met de metro afgereisd naar het meest zuidelijke puntje van Manhattan, om daar op de gratis ferry te stappen.

 

Deze ferry vaart elk half uur naar Staten Island en weer terug. De heen en terugweg komt de Staten Island ferry langs de Statue of Liberty. Helaas hadden we niet meteen door aan welke kant we moesten staan en konden we de heenweg niks zien door allemaal fotograferende Aziaten (geen rascisme, gewoon de waarheid). Op de terugweg wel aan de goede kant al is dat een stukje verderop. Nou weer iets van de bucket list af.

 

Ons plan was om van Lower Manhattan naar boven te lopen langs verscheidene toeristen attracties. Dit hebben we gedaan.

 

We keken als eerst een koe in de kont, of nou ja stier, de gouden stier om precies te zijn. Volgende stop Wallstreet, veel indrukwekkend grote gebouwen en het gebouw van die blonde drol van een presidentskandidaat.

 

Daarna zijn we een stukje de andere kant op gelopen voor het 9/11 monument. Heel indrukwekkend dat moet ik toe geven. Een grote leegte tussen wolkenkrabbers met twee immense vierkante fonteinen met honderden namen van overledenen. Ik weet verder niet wat ik moet geloven over 9/11, maar voor mij is elk mens dat dood gaat aan de bewuste hand van een ander er één te veel.

We hebben er niet te lang bij stil gestaan en zijn de stad doorkruist richting de Brooklyn Bridge. Onderweg kwamen we nog een aantal

indrukwekkende gebouwen tegen en ook een leger van eekhoorns die werden gevoerd door een mevrouw met nootjes. De Brooklyn Bridge zijn we niet op gegaan, dankzij het bed van het appartement had ik namelijk behoorlijk last van de onderrug.  Alleen van het idee dat ik die hele brug moest lopen en terug begonnen mijn ogen te wateren en mijn blaren te kloppen.

 

Onze weg naar boven vervolgend zijn we langs het rechts gebouw gekomen en natuurlijk een paar foto’s gemaakt.

In Chinatown aangekomen wat gegeten bij de lokale… wait for it…. McDonald’s. Verder wat rond gekeken en doorgelopen richting SoHo. Wat mooie gevels van gebouwen bekeken en wat gewinkeld en de middag was al weer voorbij. Verder gelopen naar Times Square om voedsel te zoeken.

 

Na anderhalf uur te hebben rondgedoold om maar geen

pizza of hot dog te hoeven eten kwamen we uit bij een sportcafé. Ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe duur alcohol is in New York, je betaald 8 dollar voor een biertje of een wijntje. Geen grap, dat is een normale prijs daar.  Budweiser is 6 dollar maar dat is de goedkoopste in kroegen en restaurants. Verder in de sportbar het meest kleffe broodje biefstuk ooit gegeten en snel richting bed gegaan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.