Dag 5: MET moeite

Vroeg er uit voor de MET (Metropolitan museum of art) om vervolgens te wachten op de medehuurders die uren de badkamer bezet houden.

Met onze Dunkin’ Donuts koffie en voedsel op zak met volle moed en enkele pijntjes op weg gegaan.

De MET zelf is een kunstwerk op zich met de prachtige fonteinen, de grote trap richting de entree en de kolossale ontvangsthal. Je mag betalen wat je zelf wilt, er wordt een suggestie gegeven wat je kunt betalen. Wat/of we hebben betaald zeg ik lekker niet.

Eerst in de Egyptische vleugel geweest met kunstwerken van meer dan 6000 jaar oud. Daarna zijn we doorgegaan naar de middeleeuwen, met harnassen en wapens. Het mooiste om te bekijken in museums vind ik beeldhouwkunst. Hoe ze het marmer zo bewerken dat het geen marmer meer lijkt, vind ik heel bijzonder. De MET heeft een grote collectie beeldhouwkunst en die hebben we uitgebreid bewonderd.

 

Meestal heeft een museum ook een tijdelijke collectie en dat was in dit geval een collectie met allemaal jurken gemaakt door grote ontwerpers als Prada.  Als afsluiter hebben we de Aziatische vleugel en de Europese schilderkunst bekeken, vol Nederlandse meesters.

Nooit gedacht dat we nog tijd over zouden hebben na dat grote museum, maar na iets meer dan 4 uur stonden we al buiten met de helft van de dag nog voor ons. We besloten een kijkje te nemen op grand Central Station. Een erg groot station met aardig wat bewaking en een beschilderd plafond. Daarna doorgelopen naar the Public Library die helaas gesloten is voor Labor Day. Erg kapitalistisch dus wel alle winkels en cafés open maar de bibliotheek dicht…. Ok..

Moe van ons drukke schema besloten we te picknicken in Central park om wat tot rust te komen. De eerste de slechtste supermarkt ingelopen en 7 dollar betaald voor een fles cola en water. Snel naar een andere supermarkt gegaan en daar een zak chips en een paar bananen gescoord voor minder dan 2 dollar. Eigenlijk wilden we een bak fruit kopen maar daar betaal je echt de hoofdprijs voor in Amerika. Meer dan 6 dollar voor een handje vol fruit echt compleet gestoord, heel vreemd dat iedereen dik is hier….

Central Park was wederom oogstrelend en we hebben de laatste zon uren op het gras gelegen, terwijl we honkbal spelende mensen bekeken. Daarna zijn we vroeg naar bed gegaan ter voorbereiding op de volgende dag. En dat had was achteraf gezien erg slim..

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.