Dag 7: Trump, Hillary and a rollercoaster

Vandaag aardig brak wakker geworden door het slechte einde van gister. Maar we moeten er weer met de volle moed tegen aan want Universal Studios staat op het programma.

We hebben aan Kevin gevraagd wat de beste manier was voor het reizen in de City of angels. Volgens Kevin was dat met Uber. Uber is een goedkope particuliere taxi, iedereen kan zich hier bij aansluiten, mits je een rijbewijs hebt en door de background check komt. In Nederland is Uber helaas verboden, omdat je niet zo maar taxi chauffeur mag worden of zo. Het leuke aan Uber is dat je gemakkelijk locals ontmoet en insider tips krijgt over het gebied. De meesten willen erg graag praten over van alles en nog wat. Vooral de verschillen tussen onze landen en klagen over Trump en Hillary zijn populaire gespreksonderwerpen.

Onze eerste Uber driver legde ons iets beter uit hoe het rechtssysteem werkt in Amerika en hoe de president gekozen wordt. Bij ons heeft iedereen 1 stem en bij 40.000 heeft een partij een zetel ( dat heb ik op school geleerd, neem aan dat dit nog ongeveer hetzelfde is) in Amerika stem je met je gehele staat op 1 kandidaat. Je staat krijgt een aantal punten voor het aantal inwoners.

Californië is een van de dichtstbevolkte gebieden. Het midden van Amerika daar wonen heel veel mensen, maar deze hebben een groter gebied. Als 55 % van Californië op Trump stemt dan stemt de minderheid automatisch mee, Californië stemt dus op Trump. Alle punten van Californië gaan dan naar Trump.

Nu zou dit niet gauw gebeuren omdat de kust staten waarschijnlijk voor Hillary gaan stemmen ( lesser of two evils). Onze Uber chauffeur legt uit dat de mensen van de kust staten veel in aanraking komen met immigranten en toeristen en daarom breder denken. De midden staten blijven echter in hun eigen wereldje en zijn bang voor iedereen die wat anders denkt of er anders uit ziet. Twee compleet andere werelden dus. Het grote probleem is dat de midden staten veel meer punten hebben omdat er meer mensen wonen. Trump richt zich op deze staten en zegt wat deze mensen willen horen. Met deze staten achter je heb je snel de meeste punten en heb je de rest van de Staten niet meer nodig. De idioot met de meeste punten wint en wordt president. Heel apart allemaal.

Na een lang interessant gesprek zijn we op de bestemming aangekomen. Om bij de ingang van Universal Studio’s te komen moet je eerst langs een super gezellige boulevard met winkels en restaurants. Ze hebben daar zelfs een sokkenwinkel, geniaal!

Eenmaal door security gekomen, gaan we in het park meteen richting het Harry Potter gedeelte. In winter thema lag voor ons de wereld van Harry Potter. In LA is het niet vaak kouder dan 25 graden, dus de logica ontging mij hier een beetje. We hadden een relatief rustige dag uitgekozen om te gaan maar de wachtrij voor Olivander’s was al meer dan 30 min en het park was nog maar 1 uur open. Die hebben we mooi overgeslagen en zijn naar Hoghwarts gelopen waar natuurlijk de achtbaan het niet deed vandaag. De kinder achtbaan deed het wel gelukkig dus zijn we daar maar in gegaan.

We besloten later terug te komen en zijn de Universal studio tour gaan doen. Een tour van ruim 1 uur langs de studio’s van Hollywood waar ondertussen nieuwe films geschoten worden. Tijdens de tour krijg je een paar leuke en indrukwekkende 4D ervaringen en wat special effects te zien. Zeker aan te raden mocht je het park bezoeken.

Daarna zijn we naar het lagere gedeelte van het park gegaan. Je komt daar via 4 lange 3- baans roltrappen met spectaculair uitzicht over een groot deel van Los Angeles. Daar zijn we in een water attractie geweest met het thema Jurassic Park, zeer vermakelijk en erg nat. Daarna zijn we droog geblazen in The Mummy the ride, een achtbaan waar je in wordt weggeschoten en waar je ook een stuk achteruit in gaat. Ik helemaal gelukkig, ben gek op achtbanen. Dus we zijn meteen nog eens gegaan wat makkelijk kon, omdat we op een doordeweekse dag in het laagseizoen zaten.

Verder een paar andere minder interessante attracties gedaan en uiteindelijk bij The Walking Dead attractie uitgekomen. Groot fan van The Walking Dead en 13+ attractie, met een erg lange wachttijd = hoge verwachtingen. Het decor zette de juiste sfeer met knipperende lampen creapy geluidjes, bloed en rotzooi overal. Helaas hadden we meer verwacht, het bleek gewoon een soort spookhuis te zijn. Er komen wat mensen in zombie kostuum je laten schrikken en het decor is wel eng, maar dat was het. Onze ervaring werd wel erg opgeleukt door een stel Amerikaanse dames die voor ons liepen die enorm gilden en zelfs schrokken van een attractie bewaker. De dames legden aan het einde de handen op het hart en stonden helemaal te puffen van de enge tocht, waar wij natuurlijk enorm om moesten lachen.

Als afsluiter van de dag gingen we een watershow bekijken. De show is gebaseerd op een film genaamd Waterworld. Ik kende de film niet, Berno wel. We kwamen laat binnen, maar een van de acteurs wees ons op een plek op de voorste rij van de tribune die de rest van het publiek oversloeg. Met grote letters stond er splash zone. En aan de over enthousiaste natte Chinezen te zien was er aardig wat water gegooid. Maar we lieten ons niet kennen en gingen op de voorste rij in de splash zone zitten. Voor de show begon deden 3 acteurs voor de drie vakken wat water gevechten

met elkaar, met behulp van het publiek. Berno mocht ook meedoen en kreeg een water pistool in de handen gedrukt. Berno werd flink in de rug geschoten met een waterkanon en toen hij terug wilde schieten zat er geen water in de zijne. Ik lag helemaal dubbel, terwijl Berno als een verzopen kat weer naast me ging zitten. Uiteindelijk kwamen we er allebei wel degelijk achter wat de splash zone inhield. De show zelf was geweldig met veel stunts en vuurwerk en door de hete zon waren we binnen één uur weer opgedroogd.

Het park uit en op zoek naar eten. Dit keer viel de keuze op

Mexicaans voedsel op de City Walk. We hebben beiden gekozen voor een burrito. Deze bleek zo groot te wezen als mijn bovenbeen, dus niet helemaal op gekregen en de rest mee naar huis genomen. Gesloopt van de dag en de dag ervoor vroeg naar bed gegaan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.