WordPress Webshops met WooCommerce

WordPress is het meest gebruikte content management systeem ter wereld. Bijna alle blogs, websites en kleine webshops gebruiken WordPress. Duizenden mensen in verschillende landen zijn elke dag bezig met het ontwikkelen van plug-ins en thema’s voor WordPress.

Waarom kiezen voor een WordPress webshop?

Het grootste voordeel van WordPress vind ik zelf dat het gemakkelijk is om te leren. Iedereen wordt snel wegwijs in WordPress, ook de minder technische mensen onder ons.  Zoals eerder gezegd zijn thema’s gratis verkrijgbaar en WordPress zelf is ook een gratis platform.  Erg flexibel ook qua design, bijna alle ontwerp wensen die je hebt kan je krijgen.

Ideale platform voor content marketing

Een webwinkel kan niet zonder content marketing, meer content betekent beter vindbaar op Google.  Beter vindbaar op Google betekent natuurlijk meer klanten en meer verkoop. WordPress is oorspronkelijk een blog programma, gemaakt voor teksten schrijven online, ideaal voor content marketing dus.

WooCommerce nummer 1 van de wereld

30% van alle webshops draait op WooCommerce en dit is zeker een groot voordeel. Duizenden mensen zijn je al voorgegaan en dit betekent dat je het wiel zelf niet hoeft uit te vinden. Alle problemen die je tegen kunt komen zijn al eens eerder getackeld en dit helpt bij het uitbreiden en verbeteren van je webshop.

Nieuwsbrief

Hou je klanten op de hoogte van je nieuwste producten met een nieuwsbrief. Met de WordPress nieuwsbrief software Mailchimp gaat dit vlekkeloos. E-Mail marketing is erg belangrijk voor een webshop, om bijvoorbeeld klanten aan je te binden.

Google Analytics

WooCommerce werkt vlekkeloos samen met Google Analytics. Je kunt daardoor goed in de gaten houden waar je bezoekers vandaan komen. Je weet daardoor hoeveel klanten uit je Facebook campagne komen en wat ze gekocht hebben.

Voor kleine en grote webshops

Door de populariteit van WordPress zijn er duizenden plug-ins beschikbaar en dit geld ook voor WooCommerce. Een website met een WooCommerce webshop-plug-in kan tot 15.000 producten bevatten als je dat wilt. Webshops worden traag door slechte hosting, niet het aantal producten.